Expertiza MLPAT Banca

Inscrierea proprietatii in Cartea Funciara cu ajutorul Certificatului de Edificare

Certificat de edificare

Cand te ajuta Certificatul de edificare?

Conform articolului 37, alin 6 din Legea 50.1991, iti poti inscrie proprietatea in Cartea Funciara si iti poti actualiza cadastrul in baza unui  Certificat de Edificare (Adeverinta de atestare a edificarii), in cazul in care ai efectuat modificari interioare fara Autorizatie. Conditia pentru a incadra lucrarile efectuate in prevederile legii este ca modificarile sa fie mai vechi de 3 ani.

Cu alte cuvinte, daca ai demolat un perete fara Autorizatie, ai desfiintat debaraua sau camara sau ai realizat un perete de peste 3 ani, legea se poate aplica in cazul tau. 

De ce se solicita Expertiza MLPAT?

Certificatul de edificare se obtine in baza mai multor documente, printre care si Expertiza MLPAT. Expertiza MLPAT pentru obtinerea Adeverintei de atestare a edificarii este necesara pentru ca aceasta ofera concluzii cu privire la structura de rezistenta a imobilului in urma modificarilor care s-au efectuat fara Autorizatie. In Expertiza MLPAT, expertul tehnic atestat si autorizat in constructii va evalua daca lucrarile efectuate au afectat structura de rezistenta sau daca s-au efectuat ingrijit.

 

Documente necesare pentru obtinere Certificat de edificare

Lista de documente necesare eliberarii Adeverintei de atestare a edificarii nu este una stufoasa, insa ea poate sa difere in functie de organul administrativ de care apartine proprietatea.

De regula, in urma experientei cu clientii care au apelat la serviciile noastre, aceasta este lista cu acte necesare eliberarii Certificatului de edificare:

In functie de caz se pot solicita:

Certificat de edificare

Ce este Memoriul Tehnic de arhitectura si cum il poti obtine?

Memoriu tehnic de arhitectura pentru obtinere Certificat Urbanism

In Certificatul de Urbanism se poate solicita si Memoriu Tehnic de Arhitectura.

Memoriu tehnic de arhitectura pentru obtinere Certificat edificare

Unele primarii solicita Memoriu Tehnic pentru obtinerea Certificatului de edificare.

Memoriul tehnic de arhitectura este un document intocmit de arhitect si cuprinde descrierea lucrarilor, caracteristici generale si date tehnice ale imobilului. Echipa Proiect DTAC se ocupa de intocmirea Memoriului Tehnic de Arhitectura pentru eliberarea Adeverintei de atestare a edificarii. Memoriul tehnic de arhitectura poate fi solicitat de catre organul public care elibereaza Adeverinta de atestare a edificarii. Clientii care au avut nevoie de Certificat de edificare pentru proprietati care apartin de Sector 3 au regasit, printre actele necesare si Memoriul Tehnic de Arhitectura.

Ai efectuat modificari fara Autorizatie?

Vrei sa iti actualizezi cadastrul si sa iti inscrii locuinta in Cartea Funciara? Noi te putem ajuta cu intocmirea Expertizei necesare obtinerii

Iar daca esti din Bucuresti, te putem ajuta cu obtinerea Certificatului de edificare prin serviciul complet pe care il punem la dispozitie.

Intocmire acte necesare

Intocmim toate actele necesare obtinerii Certificatului de edificare

Depunere acte necesare

Depunem actele intocmite complet la primaria de care aparatine locuinta

Preluare Certificat

Atunci cand se elibereaza, preluam Certificatul de atestare a edificarii

Certificat de edificare

Contacteaza-ne la 0723.095.532

0
Am dori sa stim parerea ta, nu uita sa comentezix