Anexe gospodaresti fara autorizatie

Ai construit una sau mai multe anexe gospodaresti fara autorizatie? Daca lucrarile de construire sunt mai vechi de 3 ani, se poate aplica Legea 50/1991, art 37, alin 6 pentru intrarea in legalitate. Poti obtine Certificatul de edificare pentru anexa gospodareasca fara autorizatie si iti poti actualiza cadastrul.

Intabulare anexa gospodareasca fara autorizatie

Articolul de lege permite intabularea constructiilor edificate fara autorizatie (mai vechi de 3 ani), astfel ca poti face intabulare pentru anexa gospodareasca obtinand Certificatul de atestare a edificarii constructiei. 

Ce este o anexa gospodareasca?

Magazia este o anexa gospodareasca, la fel si un foisor, un garaj sau o bucatarie de vara, de exemplu. Anexele gospodaresti sunt constructii practice, menite sa asigure confortul si necesitatile proprietarilor. Multe dintre anexele din gospodariile caselor sunt construite sa adaposteasca diverse materiale sau bunuri din gospodarie sau sa ofere mai mult spatiu de desfasurare.

Modele de anexe gospodaresti

Intrare in legalitate anexe gospodaresti fara autorizatie

Cum incepem procesul de legalizare a unei anexe gospodaresti fara autorizatie? Proprietarul trebuie sa apeleze la serviciile unui expert tehnic mlpat pentru intocmirea expertizei tehnice. Eliberarea Certificatului de edificare se va face in baza expertizei tehnice mlpat. Un inginer cadastrist este necesar pentru efectuarea masuratorilor cadastrale.

Pot fi solicitate si alte acte precum memoriu de arhitectura, planuri de arhitectura, nota de constatare. Actele de proprietate, documentatia cadastrala si copia dupa buletin a proprietarului sunt de regula necesare pentru intrarea in legalitate cu anexa gospodareasca fara autorizatie de construire.

Dosarul se depune la primarie sau, dupa caz, in cadrul institutiei care elibereaza certificatul de edificare. Dupa ce este obtinut, certificatul se depune la OCPI (alaturi de alte acte solicitate daca este nevoie – exemplu: expertiza tehnica).

Exemplu de anexe gospodaresti construite fara autorizatie

Ne-am ocupat de intocmirea expertize tehnice MLPAT pentru eliberarea Certificatului de edificare, in cazul executarii a doua anexe gospodaresti in anul 2004, fara autorizatie. Pentru ca lucrarile au fost mai vechi de 3 ani, situatia s-a incadrat in art 37, alin 6 din Legea 50/1991.

Dupa obtinerea Certificatului de edificare, a urmat ultima procedura din proces: actualizarea cadastrului la OCPI pentru cele doua anexe edificate fara a obtine autorizatie.

Ai o anexa gospodareasca pentru care nu ai obtinut autorizatie in vederea construirii si vrei sa obtii Certificatul de edificare? Nu mai intarzia procesul de intrare in legalitate. 

Expertul tehnic MLPAT al echipei se poate ocupa de intocmirea expertizei tehnice de care ai nevoie. 

Contacteaza-ne la 0733.479.973 / 0723.095.532. 

 
0 0 Voturi
Rating articol
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comentarii
Aliniaza feedbackurile
Vezi toate comentariile